Bernagie BIO 100 ml

€23,95

Bernagieolie is een vette plantenolie geperst uit de zaden van het komkommerkruid. Het is een bleekgele olie met een bescheiden geur en smaak. Het is een zeer bijzondere plantolie die weinig wordt aangeboden en een lage opbrengst heeft. Dit maakt de olie kostbaar. Door het zeer hoge gehalte aan gamma-linoleenzuur (tot 25%) oxideert de olie snel en moet daarom absoluut in de koelkast bewaard worden.

Botanisch Borago officinalis (Boraginaceae – Ruwbladigenfamilie)
Plant Een tot 75 cm hoge plant (door de Romeinen in onze streken ingevoerd) welke in de zomer bloeit met blauwe of blauwpaarse stervormige bloemen.
Gebruikt deel zaden
Extractiemethode koude persing of CO2-extractie
Vetzuursamenstelling
  • Verzadigde vetzuren: +/- 10% palmitinezuur en +/- 4% stearinezuur
  • Enkelvoudig onverzadigde vetzuren: +/- 16% oleïnezuur en +/- 8% eruca- en gadoleïnezuur
  • Meervoudig onverzadigde vetzuren: +/- 38% linolzuur en +/- 23% gamma-linoleenzuur
Voornaamste eigenschappen sterk huidherstellend, ‘verjongend’ (celvernieuwend, remt rimpelvorming af), beschermend, verzachtend, vochtgraadherstellend, ontstekingsremmend, circulatiebevorderend.

  • zeer beperkt houdbaar (enkele maanden in de koelkast)
  • relatief duur
  • zeer sterk huidregenererend vermogen
  • maakt de huid soepel en weerstandsbestendig
  • eigenlijk onmisbaar bij huidaandoeningen
  • immunomodulerend
Toepassing uitwendig
  • als basisolie: 10% toevoeging aan andere basisoliën
  • een buitengewoon beschermende olie die het weerstandsvermogen van de huid verhoogt
  • dringt zeer goed in de huid, verzacht en herstelt de vochtgraad en heeft een zeer grote anti-rimpelwerking
  • bernagie prikkelt de werkzaamheid van de cellen en het zelfreinigend vermogen van de huid
  • bevordert de bloedsomloop en de celvernieuwing
  • beschermt tegen ultraviolette stralen
  • gemengd met calendula-olie werkt deze olie helend bij droge, jeukende huidproblemen zoals eczeem en psoriasis
  • mogelijk kan bernagie toegepast worden bij neuro-dermitis
Ander gebruik
  • de werking van bernagie-olie is het meest effectief door het als supplement in te nemen: 1 à 2 theelepels per dag
  • mogelijk ondersteunt bernagie bij de verlaging van de cholesterolspiegel in het bloed
Waarschuwing
  • door het hoge gehalte aan het drievoudig onverzadigd gamma-linoleenzuur oxideert bernagieolie zeer snel en moet daarom absoluut in de koelkast bewaard worden.
  • bernagieolie is niet toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend
INCI Borago officinalis, Rosmarinus off. AO-extract