Promoties en nieuwsbrief

Promotie september 2019

20 % korting op nek- en rugmassages

Nieuwsbrief september 2019: etherische olie

 ROZEMARIJN CO2-EXTRACT BIO
 
Rozemarijn

Wij kennen CO2 vooral als een klimaat verstorend gas. Maar het kan ook als extractiemiddel gebruikt worden. In een brouwerij zet gist de suikers om in alcohol en CO2. De CO2 wordt daar afgevangen en door onze producent als een extractiemiddel ingezet. Onder hoge druk wordt een gas een (superkritische) vloeistof. Deze vloeistof extraheert de actieve stoffen. Afhankelijk van de druk worden andere componenten geëxtraheerd. Op ‘lage’ druk, rond 60 Atm. (60 maal de normale luchtdruk, worden vooral de lichtere componenten, de stoffen die ook in de etherische olies voorkomen, geëxtraheerd. Wanneer men een hogere druk (tot 200 Atm.) gebruikt, worden de zwaardere componenten geëxtraheerd.
Ons rozemarijn extract wordt op hoge druk geproduceerd. De belangrijkste componenten zijn diterpeen fenolen: carnosic acid en carnosol. Deze stoffen hebben opmerkelijke antioxidatieve eigenschappen. Zij vertragen/inhiberen de oxidatie van vette olies. Met andere woorden, zij gaan het ranzig worden van draagolies en massageolies tegen, en verlengen zo de levensduur.
Voor mensen die zelf producten willen maken, bieden wij het rozemarijn extract ook aan als een natuurlijk antioxidans. Te gebruiken concentratie: 0.1 tot 0.2%.