Promoties en nieuwsbrief

Promotie november – december 2019

10 euro korting op wellness pakket 1 persoon

15 euro korting op wellness pakket 2 personen

Nieuwsbrief november 2019: 5 etherische olies voor geheugen

 1. Rozemarijn etherische olie
Aan top van dit lijstje staat rozemarijn etherische olie. Deze etherische olie werkt als een effectieve cognitieve stimulans en helpt het geheugen en de mentale focus te verbeteren. Een van de belangrijkste componenten die rozemarijn etherische olie bevat is 1,8-Cineol, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de geheugencapaciteit verbetert. Deze etherische olie werkt ook goed in het stimuleren van hersengolven en kan helpen om ziekten, zoals Alzheimer, te vertragen.

2. Kaneel etherische olie

Kaneel etherische olie kan helpen bij het bestrijden van mentale vermoeidheid en het verbeteren van de hersenfunctie gerelateerd aan werkgeheugen, visuele motorische snelheid, virtueel herkenningsgeheugen en aandacht. Bovendien helpt het om hersenplakken af te breken en ontstekingen te verminderen die tot geheugenproblemen kunnen leiden. Tegelijkertijd kan ook kaneel etherische olie effectief zijn bij het voorkomen/vertragen van de symptomen van de ziekte van Alzheimer.

3. Lavendel etherische olie

Lavendel etherische olie heeft verzachtende en ontspannende eigenschappen die helpen om je zenuwstelsel in een  staat van rust te brengen. Dit kalmerende effect verlicht nerveuze spanning en depressie. Bovendien geeft het een impuls aan cognitieve vaardigheden.

4. Citroen etherische olie

Deze sterk ruikende etherische olie is zeer gunstig voor de gezondheid van de hersenen. Sterke geur bevordert de concentratie en kalmeert de geest wanneer je angstig, boos of vermoeid voelt. Door haar opwekkende geur kan het zelfs helpen stress te verminderen.

5.Pepermunt etherische olie

Pepermunt etherische olie stimuleert de geest om het geheugen, concentratie, focus en mentale prestaties te ondersteunen. Bovendien heeft het een rustgevend en verfrissend effect dat ontspanning en helder denken bevordert. De geur van deze etherische olie stimuleert ook de gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor alertheid.

6. Farfalla compositie olie

De concentratie compositie van Farfalla is een zeer verfrissende en vitaliserende compositie die het geheugen stimuleert. Bevat onder meer citroen, grapefruit, pepermunt, melisse, basilicum, rozemarijn, oregano, den en tijm.

Zorgt voor een frisse atmosfeer en heeft een verhelderende werking.op de geest. Bevordert de concentratie en is ideaal voor studie en voorbereidingen op examens. Zorgt ook voor focus en vastberadenheid.

De beste manier om de etherische olie voor je geheugen te gebruiken is door middel van inhalatie. Dit kan je doen door de etherische olie in een inhalator te doen en de olie regelmatig te inhaleren. Of je doet de olie op een aromamedaillon. Dan heb je de geur de hele dag om je heen en kan je af en toe de geur even inhaleren door het medaillon onder je neus te houden.

Andere mogelijkheden zijn een aromadiffuser of een geursteen.

Geurstenen zijn erg geschikt om ’s nachts op je nachtkastje te zetten en zo tijdens je slaap ook nog van de voordelen van de etherische olie te genieten.